Η Έρκυνα είναι μια γυναικεία ΚοινΣεπ, που παράγει εξαιρετικά χειροποίητα ζυμαρικά από ντόπια άλευρα, σιμιγδάλι, φρέσκα αυγά, λαχανικά φτιάχνουν τους δικούς τους πολτούς για τα ζυμαρικά γιαυτό είναι τόσο λαχταριστά και νόστιμα.
Το γάλα που χρησιμοποιούν είναι από κτηνοτρόφους της περιοχής που βόσκουν τα ζώα τους εκτατικά και τα βοσκοτόπια είναι στους πρόποδες του Παρνασσού και του Ελικώνα. Τα γλυκά, οι μαρμελάδες και οι σάλτσες τους ονειρικές φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι.
Το έργο τους παρακολουθώ χρόνια οπότε χαίρομαι πολύ με την ανάπτυξή τους. Τελευταία έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία.
Η Ερμιόνη μας δίνει τη συνταγή και φεύγοντας μου λέει “η ομορφιά κρύβεται σε μικρά πράγματα αρκεί να είναι αληθινά και φτιαγμένα με αγάπη”
Κριθαρότο με λαχανικά
Από την Ερμιόνη Χαχάλου, ΚοινΣεπ Ερκυνα, Λιβαδειά
Υλικά
250 γρ. κριθαράκι χειροποίητο
150 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο κονσέρβας
80 γρ. καρότο βρασμένο κομμένο σε μικρούς κύβους
100 γρ. φασολάκια βρασμένα ή κονσέρβας
100 γρ. αρακά βρασμένο ή κονσέρβας
Αλάτι
Φρεσκοτριμένα πιπέρια
150 γρ. μυζήθρα τριμένη
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα σε ζωμό λαχανικών το κριθαράκι μαζί με τα λαχανικά ή τα προσθέτουμε στο τέλος αν είναι βρασμένα και απλά αφήνουμε να πάρουν μια βράση μαζί με το κριθαράκι.
Σε 3-4 λεπτά το κριθαράκι είναι έτοιμο.
Το σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά και ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και σερβίρουμε.