Διανύουμε τις τελευταίες μέρες της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και επί τη ευκαιρία σας προτείνω ένα υπέροχο, νηστίσιμο και σούπερ υγιεινό πιάτο. Κριθαράκι με μανιτάρια και λαχανικά για εσάς και την οικογένειά σας. Ένα νόστιμο, νηστίσιμο και χορταστικό δημιούργημα.
Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη συνταγή.
Κριθαράκι με μανιτάρια και λαχανικά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
500 γρ. κριθαράκι της αρεσκείας μας
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 καρότα ψιλοκομμένα
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα (αλλιώς ένα κουτί μανιταριών)
2 φρέσκες ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
1 κύβος λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κάρυ
κόκκινη γλυκιά πάπρικα
λίγη κανέλα Κεϋλάνης (προαιρετικά για την ένταση του φαγητού)
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο, τον κύβο λαχανικών και τα μανιτάρια.
Στη συνέχεια σε μία άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κριθαράκι με λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο ξανθό χρώμα προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το χλιαρό νερό, την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για ένα 20λεπτο περίπου και ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην κολλήσει το φαγητό μας.
Προσέχουμε συνέχεια το φαγητό μας, ίσως να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Έτσι, θα έχετε ένα θεσπέσιο πιάτο, που δε θα στερείται σε τίποτα από νοστιμιά.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση.