Κρέπα με σοκολάτα – Η αυθεντική γαλλική συνταγή

Η κρέπα έχει ξεχωριστή θέση στη καρδιά μικρών και μεγάλων. Γίνεται εύκολα και οι συνδυασμοί της άπειροι. Με σοκολάτα, με μερέντα, με κρέμα πατισερί, με φρούτα, με μαρμελάδες αλλά και τριμμένα μπισκότα.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Φίλος Γάλλος μου έδωσε τη συνταγή του χυλού της κρέπας.

Όπως θα δείτε δεν βάζουν ζάχαρη και την ίδια συνταγή του χυλού μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για γλυκές και αλμυρές δημιουργίες.

Το καλοκαίρι με σοκολάτα και δίπλα παγωτό είναι ότι καλύτερο.

Η συνταγή δική σας

 

Κρέπα με σοκολάτα

Υλικά για 12 κρέπες

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

½ κ.γ. αλάτι

2 αυγά χτυπημένα

300 ml γάλα ή γάλα και νερό

Tρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το αλάτι  και χτυπάμε μέχρι να γίνει χυλός.

Σουρώνουμε, εάν χρειάζεται.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Οι γάλλοι βέβαια το αφήνουν και όλη τη νύχτα .

Πριν τη χρήση χτυπάμε τον χυλό με το σύρμα.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά αντικολλητικό τηγάνι ή κρεπιέρα και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά την αφήνουμε για 1 λεπτό και την γυρίζουμε με τη σπάτουλα και από την άλλη.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη μπίτερ σοκολάτα και την διπλώνουμε στη μέση την αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα και διπλώνουμε και πάλι στα δύο σαν πετσέτα.

Σερβίρουμε την κρέπα δίπλα σε παγωτό παρφαί κρέμα ή σοκολάτα.