Κρέμα βανίλια σπιτική … γεύση που αρέσει σε όλους και γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Κρέμα βανίλια

Γεύση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και γίνεται γρήγορα, απλά και εύκολα.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τρώγεται και κρύα και ζεστή και πασπαλισμένη με κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα είναι μούρλια. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μαστίχα σε σκόνη αντί για την βανίλια ή και ξύσμα πορτοκαλιού για ακόμα περισσότερο άρωμα. Μου άρεσε πολύ η ιδέα του Σωτήρη να τρίψει μπισκότο και να “βυθίσει” ένα μεγάλο κομμάτι στην κρέμα. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και μπισκότο σοκολάτας που αρέσει περισσότερο στα παιδιά.

Εμείς σας δίνουμε την συνταγή και εσείς αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει μια κρέμα με την δική σας υπογραφή…

Κρέμα βανίλια σπιτική 2

Κρέμα βανίλια σπιτική

Από τον Σωτήρη Λασκαρίδη Pastry Chef Αντιπρόεδρο της Λέσχης Ζαχαροπλαστών Ελλάδος

Υλικά

450 ml γάλα φρέσκο

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 αυγό

1 λωβό  φυσικής βανίλιας ή 1 βανιλίνη

240 ml. κρέμα γάλακτος 35%

35 γρ. κορν φλάουρ

Κρέμα βανίλια σπιτική 1Τρόπος παρασκευής

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και τα 50 γραμμάρια ζάχαρης ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό, με την ζάχαρη μέχρι να “αφρατέψει” και προσθέτουμε και την βανίλια.

Παίρνουμε ένα μέρος από το γάλα που έχει βράσει και το ρίχνουμε λίγο λίγο  μέσα στον κάδο του μίξερ με το μείγμα αυγού και ζάχαρης.

Ανακατεύουμε λίγο και τα ρίχνουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.

Σε μπολ βάζουμε 240 ml κρέμα γάλακτος μαζί με 35 γραμμάρια κορν φλάουρ.

Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και τα προσθέτουμε στο αρχικό μας μείγμα.

Ανακατεύουμε με προσοχή μη μας “πιάσει” και μόλις πάρει μία βράση η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα ή ποτήρια της αρεσκείας μας ή φλιτζάνια του τσαγιού που είναι ακόμα πιο πρωτότυπα.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λωβό φυσικής βανίλιας για αυθεντικό άρωμα τότε ανοίγουμε το περίβλημα και  κρατάμε τους μαύρους σπόρους  μόνο που τους χτυπάμε μαζί με το αυγό και την ζάχαρη.

Προηγούμενο άρθροΓαριδομακαρονάδα της Ριβιέρας – Γεύση φευγάτη … θαλασσινή
Επόμενο άρθροΗ Ένωση Αστυνομικών Ημαθίας παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για πολίτες που επισκέφτονται Αστυνομικές Υπηρεσίες