Kρέμα Σοκολάτας Καππαδοκίας – Η αυθεντική συνταγή

Kρέμα Σοκολάτας Καππαδοκίας
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Αν αναπολώ κάτι πιο έντονα αυτή την εποχή είναι τα ταξίδια μου. Μου έχουν λείψει τόσο πολύ και το πιο πρόσφατο ταξίδι μου ήταν στην Καππαδοκία, άρα οι μνήμες έρχονται πρώτες στη σκέψη μου.

Δεν είναι μόνον το παραμυθένιο γεωλογικό ανάγλυφο στη χώρα του Αι Βασίλη, οι μνήμες του Ελληνισμού, οι εκκλησιές των βράχων, τα αερόστατα είναι και οι γευστικές μνήμες…

Καππαδοκία

Μια από αυτές η κρέμα σοκολάτας με φιστίκια ή φουντούκια που είναι από τα καλύτερα στον κόσμο.

Το συνηθίζουν πολύ σαν επιδόρπιο αλλά και σαν συνοδευτικό με το τσάι μήλου.

Αυθεντική Κρέμα Σοκολάτας

Από το ξενοδοχείο Dere Suites, στο Προκόπι Καππαδοκίας

Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες αγελαδινό ή βουβαλίσιο

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα,  τριμμένη

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

70 γρ. κορν φλάουρ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 κρόκοι αυγών

50 γρ. φιστίκια ή 50 γρ. φουντούκια

Για το φινίρισμα

Κρέμα σαντιγί

Φιστίκια πράσινα

Τρόπος Παρασκευής

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τα 900 ml από το γάλα, τη σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύοντας τα ζεσταίνουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, και τα 100 ml του γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε καθαρό μπολ χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.

Με κουτάλα της σούπας παίρνουμε λίγο – λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα του μπολ ανακατεύοντας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κοχλάσει και να δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε ατομικά μπολ βαθιά

Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας στο ψυγείο να κρυώσει σκεπάζοντάς την με διαφάνεια.

Σε 2 ώρες η σοκολάτα είναι έτοιμη και διακοσμούμε με κρέμα σαντιγί και φιστίκι.