Κρέμα Μπρυλέ – Η αυθεντική συνταγή – Γεύση βελούδινη και δροσερή καλοκαιρινή και αγαπησιάρικη.

Κρέμα Μπρυλέ
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Γίνεται εύκολα και γρήγορα με απλά και φθηνά υλικά.  Δημιουργεί χαρούμενη διάθεση με άρωμα καμένης καραμέλας και μπορούμε να την διανθίσουμε με φρούτα δροσερά πορτοκάλι, φράουλα, φρούτα του δάσους ή ακόμα κεράσια ή βύσσινο γλυκό.

Η Νανά φίλη αγαπημένη και πολυβραβευμένη Chef μας δίνει την πιο εύκολη εκδοχή για το γλυκό που αγαπιέται από όλους.

Κρέμα Μπρυλέ με πορτοκάλι

Από την Νανά Γκαμπούρα executive chef του εστιατορίου «Η κουζίνα της Μαμάς ΄Αννας» Σέρβια Κοζάνης

Κρέμα Μπρυλέ Η αυθεντική συνταγήΥλικά

7 κρόκους αυγών

220 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

550 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

160 ml γάλα φρέσκο

1 στικ βανίλιας

Για πασπάλισμα

50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για το φινίρισμα

Φετούλες πορτοκαλιού

Φύλλα αρμπαρόριζας

 

Τρόπος Παρασκευής

Σε μια μπασίνα χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα τους κρόκους  των αβγών με τα 110 γρ  ζάχαρη μέχρι να «ασπρίσουν» σχεδόν.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα 110 γρ ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια. Την φυσική βανίλια την ανοίγουμε στη μέση κατά μήκος και με ένα μαχαίρι βγάζουμε τα σποράκια.

Ανοίγουμε το μάτι και σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε ανακατεύοντας το μείγμα του γάλακτος με ξύλινη κουτάλα κατά τακτά διαστήματα μέχρι να φθάσει σε σημείο βρασμού.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο από το μίγμα μας και το ρίχνουμε στη μπασίνα που έχουμε χτυπήσει τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κάψουμε τα αβγά μας.  Συνεχίζουμε να το κάνουμε μέχρι να αδειάσουμε το μίγμα στην μπασίνα.

Κρέμα Μπρυλέ Η αυθεντική συνταγή 2Ξαναβάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανοίγουμε το μάτι.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει σιγά σιγά να πήζει η κρέμα μας.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε πυρίμαχα μπολάκια, αφού το περάσουμε από σίτα

Βάζουμε τα μπολάκια σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 100ο C  για 40 λεπτά στον αέρα.

Η ποσότητα αυτή είναι για 8-10 μπολάκια

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα καίμε με το φλόγιστρο με μεγάλη προσοχή.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε φλόγιστρο μπορούμε να βάλουμε τα μπολάκια πάλι στο ταψί και να τα βάλουμε στο φούρνο στο γκριλ στους 200ο C για 5 λεπτά ακόμα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε φετούλες πορτοκαλιού και διακοσμούμε μαζί με ένα φυλλαράκι αρμπαρόριζα δίπλα στο πιάτο.

 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 9 Αυγούστου 2023