Μια πανεύκολη και νόστιμη κρέμα με αβοκάντο, γιαούρτι και αγγούρι συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό μας. Ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή να σταθεί δίπλα σε ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.
Μπορείτε να την βάλετε σε σάντουιτς και είναι απίθανη… Ας μην ξεχνάμε το αβοκάντο είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών C και Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β κυρίως Β1, Β2, Β6. Ακόμα περιέχει κάλιο και μαγνήσιο και Ω3 λιπαρά οξέα. Πρέπει λοιπόν να το εντάξουμε στη διατροφή μας και εφευρίσκουμε τρόπους για αυτό…
Kρέμα αβοκάντο με γιαούρτι
Από το εστιατόριο Άμμος, Κυπαρισσία Πελοπόννησος
Υλικά για 4 άτομα
2 ώριμα αβοκάντο
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 αγγούρι, τριμμένο και στραγγισμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 πρέζα αλάτι
3-4 κ.σ. άνηθος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ξύδι λευκό, από κρασί
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να έχουμε έναν πουρέ.
Τρίβουμε το αγγούρι, στο χοντρό του τρίφτη και το στύβουμε πολύ καλά στο σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αβοκάντο, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το αγγούρι.
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για να κρυώσει για 2-3 ώρες.
Σερβίρουμε σε μπολ και διακοσμούμε με μια λωρίδα αγγούρι και λεπτές φετούλες κόκκινης πιπεριάς.