Κουραμπιέδες γιορτινοί – Χιονάτοι και λαχταριστοί!

Κουραμπιέδες γιορτινοί
Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Έχουμε μπει πλέον σε φουλ χριστουγεννιάτικο mood, οπότε μαζεύουμε μανίκια και φτιάχνουμε τους παραδοσιακούς γιορτινούς μας κουραμπιέδες.

Γρήγορα και εύκολα, γιατί τα μελομακάρονα ήδη περιμένουν συντροφιά!

Η συνταγή με πολλή αγάπη αποκλειστικά για όλες και όλους τους αναγνώστες του Έμβολος.

Κουραμπιέδες γιορτινοί 7

Κουραμπιέδες γιορτινοί

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

500 γρ. βούτυρο Loupark

200 γρ. ζάχαρη άχνη

3 βανίλιες

40 γρ. λικέρ της αρεσκείας μας

1 κ. γλ. σόδα

200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

750-800 γρ. αλεύρι μαλακό

Κουραμπιέδες γιορτινοί 7

Για την επικάλυψη:

500 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ. σ. κορν φλάουρ

Κουραμπιέδες γιορτινοί 2

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα μίξερ το βούτυρο με την άχνη για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Εδώ κρύβεται και το μυστικό για γίνουν οι κουραμπιέδες αφράτοι.

 Στη συνέχεια ρίχνουμε με τη σειρά τις βανίλιες, το λικέρ, τη σόδα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Κουραμπιέδες γιορτινοί 5

Τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας, με απαλές κινήσεις, για να μη χαθεί ο όγκος του βουτύρου με της άχνης.

Πλάθουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Κουραμπιέδες γιορτινοί 3

Βγαίνουν περίπου 85 με 90 κουραμπιέδες των 20 γρ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.

Δεν πρέπει να ψηθούν παραπάνω για να μην ξεροψηθούν και γίνουν σκληροί.

Κουραμπιέδες γιορτινοί 4

Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα ρίχνουμε μπόλικη άχνη, ανακατεμένη με 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ, για να κολλήσουν καλύτερα.

Κουραμπιέδες γιορτινοί 6

Καλές και ευλογημένες Γιορτές σε όλους με Υγεία!

Προηγούμενο άρθροΔ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας: Διακοπή νερου σήμερα σε Λιανοβέργι και Παλαιοχώρι
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου 2021