Στις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας βαδίζουμε και θα φτιάξουμε μαζί σήμερα υπέροχα και νόστιμα κουλουράκια.
Νηστίσιμα και τόσο νόστιμα, που σίγουρα θα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια. Συνοδεύουν άψογα τον καφέ ή το απεριτίφ σας.
Η συνταγή δική σας.
Κουλουράκια νηστίσιμα
Από την Αφροδίτη Παρθένη, εξαίρετη μαγείρισσα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Υλικά:
(Όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. βιτάμ
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 ¼ ποτήρι ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σας πάρει)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βιτάμ, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Στο χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε τη σόδα, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε όλα τα προηγούμενα υλικά μας.
Τα χτυπάμε με σύρμα ώστε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι.
Πλάθουμε και δίνουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα απαλό κόκκινο χρώμα.
Καλή σας επιτυχία και Καλή Ανάσταση!