Μια γευστική δημιουργία όλο άρωμα και γεύση που την απολαύσαμε στο Λιδωρίκι, εκεί δίπλα στη Λίμνη του Μόρνου.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα καλύτερα. Το μέλι είναι αστεράτο αφού ο Κώστας Ρέλλος είναι βραβευμένος μελισσοκόμος και τα μελίσσια του «μεταφέρονται» σε επιλεγμένους μελισσόκηπους από τις κορυφογραμμές των Βαρδουσίων μέχρι τα παράλια του Γαλαξιδίου. Το ελαιόλαδο είναι από τον ιστορικό ελαιώνα της Άμφισσας.
Η συνταγή πανεύκολη και το αποτέλεσμα απίθανο.
Η συνταγή δική σας.
Κοτόπουλο τηγανιά Ρουμελιώτικη
Από τον Κώστα Ρέλλο μελισσοκόμο «ΜΕΛΛΗΝ», Μαλανδρίνο Φωκίδας
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. βιολογικό θυμαρίσιο μέλι
1 ποτήρι νερού ζεστό ζωμό κοτόπουλο
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Θυμάρι
Δενδρολίβανο
Ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα γυρίζοντάς το με λαβίδα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα και το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
«Σβήνουμε» με το τσίπουρο και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε την μουστάρδα και το ζωμό κοτόπουλου.
Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 40 λεπτά.
Ανακινούμε την κατσαρόλα και αφού πήξει λίγο η σάλτσα την τελευταία στιγμή βάζουμε το μέλι.
Το αφήνουμε λίγο να «μελώσει» και προσθέτουμε τα μυρωδικά της Γκιώνας.
Αφήνουμε να αναδυθούν τα αρώματα και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Μετά από 10 λεπτά σερβίρουμε.