Κοτόπουλο στη γάστρα – Απλά – νόστιμα και γρήγορα

Κοτόπουλο στη γάστρα 

Υλικά:

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

1 κοτόπουλο ολόκληρο.

Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο

λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο

2 ποτήρια χλιαρό νερό

χυμό από 1 λεμόνι

kotopoulo-stin-gastraΕκτέλεση συνταγής:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μας σε ένα μπολάκι και αρχίζουμε να πασπαλίζουμε με αυτά όλο το κοτόπουλο παντού.
  2. Τοποθετούμε το κοτόπουλό μας στη γάστρα και ραντίζουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο .
  3. Προσθέτουμε και 2 ποτήρια χλιαρό νεράκι, όχι πάνω, αλλά γύρω απ το κοτόπουλο.
  4. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για μία ώρα (ανάλογα με τον φούρνο).
  5. Στο τελευταίο 10-15λεπτο βγάζουμε το καπάκι της γάστρας, έτσι ώστε να ροδίσει το κοτόπουλο και η πέτσα του να γίνει τραγανή. Θα δείτε ότι στο τέλος θα μείνει μόνο λίγο λαδάκι και το νερό θα έχει σωθεί εντελώς.

Καλή σας επιτυχία!!!