Κοτόπουλο στη γάστρα
Υλικά:
1 κοτόπουλο ολόκληρο.
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο
2 ποτήρια χλιαρό νερό
χυμό από 1 λεμόνι
- Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μας σε ένα μπολάκι και αρχίζουμε να πασπαλίζουμε με αυτά όλο το κοτόπουλο παντού.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλό μας στη γάστρα και ραντίζουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο .
- Προσθέτουμε και 2 ποτήρια χλιαρό νεράκι, όχι πάνω, αλλά γύρω απ το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για μία ώρα (ανάλογα με τον φούρνο).
- Στο τελευταίο 10-15λεπτο βγάζουμε το καπάκι της γάστρας, έτσι ώστε να ροδίσει το κοτόπουλο και η πέτσα του να γίνει τραγανή. Θα δείτε ότι στο τέλος θα μείνει μόνο λίγο λαδάκι και το νερό θα έχει σωθεί εντελώς.
Καλή σας επιτυχία!!!