Το κοτόπουλο αποδεδειγμένα ανήκει στη λίστα των αγαπημένων γευμάτων, κορυφαίο και «ευκολόπλαστο» είδος για πολλαπλές συνταγολογικές παραλλαγές.
Αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα είναι το κλασικό κοτόπουλο ψητό στη σούβλα, ένα φαγητό όνειρο! Γίνεται πεντανόστιμο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αγοραστά.
Η συνταγή για εσάς:
Κοτόπουλο ψητό στη σούβλα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Τι θα χρειαστούμε:
1 κοτόπουλο
1κουτάκι μπύρα 330 ml
2 κ.σ. μπάρμπεκιου σος
Για την κρούστα:
1 κ.γ. κόκκινη πάπρικα
1 κ.γ. κάρυ
λίγο αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.γ. κέτσαπ
1 κ.γ. μπάρμπεκιου σος
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουνε να στραγγίσει καλά.
Μετά ανακατεύουμε τη μπάρμπεκιου σος με λίγο λάδι και αλείφουμε το κοτόπουλο καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την κρούστα και πασπαλίζουνε το κοτόπουλό μας τρίβοντάς το καλά ώστε να καλυφθεί όλη η πέτσα του.
Ανοίγουμε την μπύρα μας. Βάζουμε τη μισή στο ταψί που θα ψήσουμε το κοτόπουλο, τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω στο κουτάκι της μπύρας.
Ψήνουμε στον αέρα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου, ώσπου να ψηθεί καλά η κρούστα μας!
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες, ρύζι ή διάφορα ζυμαρικά.
Η επιλογή δική σας..
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!