Καλημέρα σας αγαπημένες φίλες και φίλοι της σελίδας μας.
Ένα Κυριακάτικο πιάτο θα σας προτείνω για τους αγαπημένους σας ανθρώπους, υπέροχο και συγχρόνως πάρα πολύ νόστιμο.
Η συνταγή δική σας.
Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
1 ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κύβο κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
Κόκκινη γλυκιά πιπεριά
Πάπρικα
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
½ ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Στη συνέχεα σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το κρασί μας, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά.
Σβήνουμε το φαγητό μας και απολαμβάνουμε με ό,τι συνοδευτικό εμείς επιθυμούμε.
Καλή σας επιτυχία.