Κοτόπουλο κοκκινιστό με ζυμαρικά – Απλά, νόστιμα και γρήγορα – Από την Ελένη Μπρούφα

Μια εύκολη συνταγή με γεύση αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

Από την Ελένη Μπρούφα

1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας

5 με 6 μερίδες κοτόπουλο κυρίως το ψαχνό μέρος (εγώ προτίμησα

στήθος κοτόπουλου)

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια

1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κούπα λάδι ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

2 κ.σ. πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
  2. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα θα ετοιμάσουμε το κοκκινιστό μας. Κόβουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε μέτρια κομματάκια (αυτό θα μας βοηθήσει να φαίνεται όμορφο στο σερβίρισμα).
  3. Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο, αφήνουμε ελαφρώς να κάψει και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να σοταριστεί ελαφρώς.
  4. Έπειτα προσθέτουμε και το κοτόπουλο για να σοταριστεί και αυτό καλά από όλες τις πλευρές του.
  5. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 15 λεπτά να πάρει μία βράση.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τον πελτέ και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
  7. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με το κοκκινιστό κοτόπουλο.
*** Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο κοκκινιστό (ψιλοκομμένες πιπεριές ή καρότο σε μικρά κομματάκια ή ψιλοκομμένα μανιτάρια). Αυτά πάντα προαιρετικά. Πάντως η γνώμη μου να το δοκιμάσετε…..

Καλή σας επιτυχία!!!