Kοτόπουλο φιλέτο εξωτικό – Γεύση φευγάτη…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία που γίνεται τόσο εύκολα και μας χαρίζει θρεπτικά οφέλη.

Ένα φαγητό με μια πινελιά εξωτική που ξετρελαίνει.

Η Νανά είναι πολυβραβευμένη chef και φημίζεται για τη φρέσκια και αρωματική κουζίνα της που είναι συνάμα και πολύ θρεπτική.

Kοτόπουλο φιλέτο εξωτικό 1

Kοτόπουλο φιλέτο εξωτικό

Από την Νανά Γκαμπούρα, executive chef «Η κουζίνα της Μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης

Υλικά για 4 άτομα

1 ολόκληρο φιλέτο στήθος από το κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές φέτες

8 φέτες ανανά

300 ml χυμό ανανά

1 κ.γ. τσίλι σε flakes

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Kοτόπουλο φιλέτο εξωτικό 2

Tρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και περνάμε το κοτόπουλου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά και γυρίζουμε με τη λαβίδα.

Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι περνάμε τις φέτες ανανά να πάρουν ωραίο χρώμα περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Ρίχνουμε και το χυμό ανανά και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε και τα flakes τσίλι και αφήνουμε να πάρουν βράση για 2 λεπτά ακόμα.

Kοτόπουλο φιλέτο εξωτικό 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα ή για ένα διαφορετικό τουίστ πάνω σε καθρέφτη.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα 4 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 4 Μαΐου 2025