Κοντοσούβλι αρνί – Γεύση βουνίσια δωρική και πεντανόστιμη!

Κοντοσούβλι αρνί
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η Ρούμελη φημίζεται για τις πίτες, τις προβατίνες αλλά και τις γεύσεις της φωτιάς. Οι ρουμελιώτες κατέχουν όλα τα μυστικά του καλού ψησίματος και πως θα γητεύουν τη φωτιά.

Άλλωστε στην καρδιά της ρούμελης η κτηνοτροφία ήταν διαχρονικά στα καλύτερά της και για τους πιο γνωστούς γαλακτοβιομηχάνους της ΦΑΓΕ, της ΔΕΛΤΑ, τα αντικρινά χωριά των Βαρδουσίων ήταν ο γενέθλιος τόπος τους.

  Η ποιότητα του κρέατος είναι εξαιρετική και έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα άλλο εκτός από αλάτι και άγρια ρίγανη αρωματική υπέροχη.

 Κοντοσούβλι αρνί

Από την Αργυρώ Κουτσούμπα, Λιδωρίκι

Υλικά

 2 κιλά κρέας προβατίνα ή αρνί ή κατσίκι από πλευρά και μπούτι

4 κ.σ. αλάτι θαλασσινό

ρίγανη

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το κρέας σε τετράγωνα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.

Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και άγρια ρίγανη.

Με το χέρι τα ανακατεύουμε για να μαριναριστούν λίγο πριν μπουν στην σούβλα.

Η σούβλα πρέπει να έχει πλυθεί καλά και μετά την περνάμε προσεκτικά με δύο λεμόνια που έχουμε κόψει στη μέση.

Περνάμε το κρέας στη σούβλα και ψήνουμε στα κάρβουνα σε δυνατή και μετά σιγανή φωτιά, που θα πρέπει να είναι ίδιας έντασης σε όλο το μήκος της σούβλας.

Ψήνουμε για 45 λεπτά με την ίδια φορά και μέτρια ταχύτητα γυρίσματος.

Κόβουμε με μαχαιράκι κάπου στη μέση για να δοκιμάσουμε.

Το κοντοσούβλι είναι έτοιμο όταν δεν έχει αίμα και δεν είναι έντονα κόκκινο στο εσωτερικό του.

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά κουλουράκια – Αφράτα και αρωματικά!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 4 Μαΐου 2021