Κολονοσκόπηση σε … δυο χρόνια! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν από λίγο καιρό, τον Δεκέμβριο, χρειάστηκα επειγόντως μια εξέταση κολονοσκόπησης και απευθύνθηκα σε δημόσιο νοσοκομείο. Μου έδωσαν ημερομηνία της εξέτασης στις 9 Οκτωβρίου!!! Την ίδια περίοδο χρειάστηκα και μια μαγνητική. Στο Σισμανόγλειο μου είπαν για τέλη Μαρτίου! Όμως, όταν έμαθα ότι στο νοσοκομείο της Κρήτης έδωσαν ραντεβού σε αιτούσα την ίδια εξέταση σε… δυο χρόνια, αισθάνθηκα και τυχερός. Φυσικά, πήγα σε ένα ιδιωτικό ιατρείο, πλήρωσα 350 ευρώ για τη μια εξέταση και 250 για την άλλη (στερώντας συγκεκριμένα πράγματα από το παιδί μου) κι έκανα τις εξετάσεις εντός 24 ωρών!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γιατί τα συζητάω αυτά; Επειδή έχω πληρώσει μια ολόκληρη περιουσία σε ΤΕΒΕ και ΙΚΑ κι ουσιαστικά ασφάλιση και περίθαλψη δεν έχω. Κι επειδή είδα χθες την «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ να μέμφεται την κυβέρνηση που σκέπτεται να προχωρήσει σε συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ένα μεγάλο φάσμα του συστήματος Υγείας και περίθαλψης.  Μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και το δημοσιογραφικό του όργανο, αντιδρούν οι συνδικαλιστές των νοσοκομειακών γιατρών! Αντιδράσεις που βγάζουν από τα ρούχα του κάθε λογικό άνθρωπο που  συναντά τεράστιες καθυστερήσεις μηνών ή ετών σε ραντεβού με γιατρούς ή για εξετάσεις.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ισχυρίζονται ότι για όλα ευθύνονται οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Μα δεν είναι έτσι ή δεν είναι μόνο έτσι. Μάλλον θα λησμονούν οι νοσοκομειακοί γιατροί ότι ο ιατρικός εξοπλισμός και τα μηχανήματα είναι –κυριολεκτικά- πεπαλαιωμένα. Κι όλο χαλάνε. Και μέχρι να φτιαχτούν (μερικές φορές χρειάζονται και μήνες) οι χειριστές γιατροί κάθονται… Και πολλές φορές  συστήνουν… τράβα δίπλα στον αξονικό, μαγνητικό ή άλλο μηχάνημα του ιδιωτικού κέντρου… Κι ο κοσμάκης πληρώνει για να κάνει τη δουλειά του…

Οι συνδικαλιστές των γιατρών και η Αριστερά γενικότερα βγάζουν αναφυλαξία όταν ακούνε για ιδιωτικό τομέα. Κι αγνοούν για τις ιδεοληψίες τους τις άλλες λύσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση παρόμοιων προβλημάτων . Αδιαφορώντας για το γενικό καλό.  Μια τέτοια λύση είναι η συνεργασία δημοσίων νοσοκομείων με ιδιωτικά κέντρα, ούτως ώστε να προσφέρονται ταχύτατες υπηρεσίες και δη μέσα στα κρατικά νοσοκομεία.  Μια μορφή ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα), δηλαδή, που έχει να επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα σε άλλους τομείς.

Ακούστε, για να γίνει πιο σαφές: Μέσα στο κρατικό νοσοκομείο μπορεί να τοποθετηθούν και μηχανήματα του ιδιώτη. Αξονικοί, μαγνητικοί τομογράφοι κι άλλα για άλλες εξετάσεις.  Σαφώς πιο καινούργια και ακριβή σε μετρήσεις από τα πεπαλαιωμένα των νοσοκομείων. Έτσι θα εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς, θα μειωθούν ή θα εξαλειφτούν οι καθυστερήσεις και δεν θ’ αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι  να τις πληρώνουν τελικά από την τσέπη τους.

Προσέξτε: Μόλις η πρόθεση της κυβέρνησης έγινε γνωστή – για κάτι αυτονόητο δηλαδή- νοσοκομειακοί γιατροί και Αριστερά σκαρφάλωσαν στα κάγκελα της αντίδρασης! Σήκωσαν τα σύμβολα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΙΑ και τα σφυροδρέπανα του ΚΚΕ κι άρχισαν να φωνάζουν για… διάλυση  του δημοσίου συστήματος υγείας  και το ξεπούλημά του στους κακούς ιδιώτες! Στα παλιά τους τα παπούτσια όσοι ζητούν εξετάσεις και τους λένε σε… δέκα μήνες ή …δυο χρόνια!

Ερώτηση: Με αυτόν τον τρόπο Αριστερά και νοσοκομειακοί γιατροί και με την κατάφωρη παραβίαση της κοινής λογικής,  νομίζουν ότι υπερασπίζονται το δικό μου καλό μέσω του κρατικού συστήματος; Αυτή είναι η κοινωνική πρωτοπορία που τάχα εκφράζει η Αριστερά; Κούνια που τους κούναγε!