

Σήμερα φίλοι μου θα “παίξουμε” στην κουζίνα μας σε πολλά ταμπλό.
Θα μαγειρέψουμε νηστίσιμη συνταγή και υγιεινή, αφού βάση μας θα είναι η σόγια.
Φτιάχνουμε λοιπόν κιμά σόγιας με λιαστές ντομάτες, ιδανικό συμπλήρωμα για τη μακαρονάδα μας.
Μια συνταγή και για τους φίλους μας τους vegan που αξίζει πραγματικά να φτιάξετε.
Κιμάς σόγιας με λιαστές ντομάτες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
100 γραμμάρια σόγια βιολογική
5 λιαστές ντομάτες
Μισό πράσο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 καρότο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. σως σόγιας
Ελαιόλαδο
Γλυκιά πάπρικα
Κανέλα
Μαύρο πιπέρι
Μια πρέζα ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών
Μπούκοβο προαιρετικά
Αλάτι αν χρειαστεί.
1 πάκο μακαρόνια
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια μας όπως ξέρουμε. Μουλιάζουμε τη σόγια σε ζεστό νερό 10 λεπτά και τη στραγγίζουμε.
Στο τηγάνι με ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο με ζάχαρη. Προσθέτουμε με σειρά πιπεριά Φλωρίνης, καρότο, τις λιαστές ντομάτες, τον πελτέ, τη σόγια σως, τον κιμά σόγιας και τα μπαχαρικά μας.
Βράζουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε με μακαρονάδα ή πιλάφι ή πουρέ πατάτας.
Μια μπυρίτσα εννοείται απαραίτητα. Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος με πολύ μεράκι!