Καλημέρα σε όλες και όλους τους φίλους μου αναγνώστες, με τις καλύτερες ευχές μου για τη νέα χρονιά! Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι ανάλαφρο και αρωματικό συνάμα. Ένα κέικ που δεν έχετε ξαναφάει και σίγουρα θα αγαπήσετε πολύ. Ένας υπέροχος και μαγικός συνδυασμός, που γευστικά μοιάζει πολύ με γαλατόπιτα, συνδυασμένη με κέικ.
Ένα γρήγορο και πανεύκολο γλυκό, που δεν χρειάζεται ούτε μίξερ. Ένα απλό σύρμα, αρκεί. Ένα ιδιαίτερο και πεντανόστιμο κέικ, που προέρχεται από τη χώρα της τουλίπας. Μία συνταγή που μου την έδωσαν τα ξαδέρφια μου από την Ολλανδία!
Κέικ λεμονιού
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
4 αυγά
1 βανίλια
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
130 γρ. φαρίνα την κόκκινη( κοσκινισμένη)
1 ξύσμα λεμονιού
Το χυμό ενός λεμονιού
Για το ντεκόρ:
Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη φαρίνα, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού.
Το βάζουμε σε μία μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, στις αντιστάσεις! Μετά απολαμβάνουμε ένα θεσπέσιο γλυκό.
Καλή σας επιτυχία!