Κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας και ρυζάκι – Από την Ελένη Μπρούφα

Από την Ελένη Μπρούφα

Τα κεφτεδάκια και ειδικά όταν είναι στο τηγάνι είναι ένας λαχταριστός μεζές!

Στη σημερινή μας συνταγή όμως τα συνοδεύουμε με πουρέ και ρυζάκι και έγινε ένα πολύ ωραίο πιάτο.

Η συνταγή δική σας.

Υλικά για τα κεφτεδάκια:

500-600 γρ. κιμά ανάμικτο

1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

1 κρεμμύδι τριφτό

1 αυγό

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο (μπορούμε και ξερό δυόσμο 1 πρέζα)

αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη (από μία πρέζα)

2 κ.σ. ελαιόλαδο


Υλικά για τον πουρέ:

4-5 πατάτες λίγο μεγάλες

2-3 ποτήρια φρέσκο γάλα

2 κ.σ. γεμάτες βιτάμ

Αλάτι, πιπέρι μαύρο (από μία πρέζα)

Υλικά για το ρυζάκι:

1 κούπα ρύζι κίτρινο

2-3 κούπες περίπου νεράκι

1 κύβο κότας

Αλάτι, πιπέρι μαύρο (από μία πρέζα)

½  κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Αρχικά ζυμώνουμε τον κιμά μας. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθούν.
  2. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μέτριο σχήμα και τηγανίζουμε.
  3. Μόλις ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια, ετοιμάζουμε τον πουρέ.
  4. Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μας. Μόλις είναι έτοιμες, τις πατάμε να διαλυθούν καλά.
  5. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Έπειτα προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να χει μια βελούδινη υφή. Ενώ ανακατεύουμε ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Ο πουρές μας είναι έτοιμος.
  8. Τέλος, ετοιμάζουμε και το ρυζάκι μας (εσείς φυσικά μπορείτε να τα ετοιμάσετε με όποια σειρά θέλετε).
  9. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και μόλις αυτό λίγο κάψει, προσθέτουμε το ρύζι και λίγο το σοτάρουμε.
  10. Προσθέτουμε τον κύβο διαλυμένο σε λίγο νεράκι, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το σοτάρισμα.
  11. Μεταφέρουμε το ρυζάκι μας σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι το ρύζι να πιεί το νερό του.

Καλή σας επιτυχία!!