Σίγουρα ο καθένας μας, άλλος περισσότερο κι άλλος ίσως λιγότερο, έχουμε τα κλασικά κεφτεδάκια σε περίοπτη θέση στην κουζίνα και στο πιάτο μας.
Η συνταγή όμως που θα δείτε παρακάτω, θα δώσει άλλη διάσταση στα τετριμμένα που ξέρατε και ένα είναι σίγουρο, θα αγαπήσετε τους σπιτικούς κεφτέδες ακόμη πιο πολύ!
Κεφτεδάκια με πατάτες φούρνου και μπεσαμέλ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για τα κεφτεδάκια:
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένα)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
λίγο μαϊντανό
λίγο λάδι
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
κόκκινο πιπέρι
κανέλα
μοσχοκάρυδο
κνορ νοστιμιάς
Αν θέλουμε τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, ίσα ίσα να πάρουν λίγο χρώμα! Εγώ αυτή τη φορά τα έβαλα έτσι, όπως ήταν ζυμωμένα!
Για τις πατάτες χρησιμοποίησα 5 μέτριες πατάτες και αφού τις ξεφλούδισα, τις έβρασα σε αλατισμένο νερό μόνο για 7 λεπτά ίσα ίσα να μισοψηθούν. Και αφού κρύωσαν τις έκοψα σε φέτες.
Για τη μπεσαμέλ χρησιμοποίησα:
1 λίτρο γάλα
5 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Τα βάζουμε με τη σειρά που τα γράφω, σε μια κατσαρόλα. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα πιρέξ, βάζουμε τις κομμένες πατάτες κάτω και πλαγίως στα τοιχώματα του βουτυρωμένου πιρέξ.
Μετά τοποθετούμε τα κεφτεδάκια και ενδιάμεσα βάζω πάλι πατάτες. Σε κάθε διαχωριστικό κομμάτι βάζω μπεσαμέλ και τριμμένο κασέρι. Και από πάνω λίγο βουτυράκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή όρεξη σε όλους!