Κεφτεδάκια μαμαδίστικα – Αφράτα και λαχταριστά.

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Και ποιος δε θα ήθελε να φάει αφράτα κεφτεδάκια, νόστιμα και πολύ λαχταριστά.

Ένα λατρεμένο Κυριακάτικο φαγητό, που μας θυμίζει την μανούλα μας που μας το έφτιαχνε με πολλή αγάπη.

Η μυρωδιά αυτού του φαγητού, απλά δεν υπάρχει.

Κεφτεδάκια μαμαδίστικα 1

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Από την Ελένη Σιδηροπούλου περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για τα κεφτεδάκια μας:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

4 μουσκεμμένες φέτες ψωμί

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αυγό

2 κουτ.σουπ. ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Κόκκινο πιπέρι

1 κύβο βοδινό τριμμένο

Μπόλικο κύμινο

Ρίγανη

Κουρκουμά

1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιολάδο

Και φυσικά

4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες

Κεφτεδάκια μαμαδίστικα 2

Εκτέλεση της συνταγής:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά, για 5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τελείως.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το κιμά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Κεφτεδάκια μαμαδίστικα 4

Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που εμείς θέλουμε.

Τα συνοδεύμουμε με πατάτες στο φούρνο και τα ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Κεφτεδάκια μαμαδίστικα 3

Καλή σας επιτυχία και φυσικά, καλή σας όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΠλατύ Ημαθίας : Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Οσίου Αρσενίου και Οσίου Παϊσίου – Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 11 Ιουλίου 2023