Το ελαφρύ και υγιεινό φαγητό είναι κορυφαίο είδος προς ζήτηση, ειδικά στη σημερινή εποχή όπου ο κόσμος προσέχει ιδιαίτερα την υγεία του μέσω της σωστής διατροφής.
Τα κεφτεδάκια λαχανικών είναι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό σε αυτή την κατηγορία και ειδικά όταν τα δοκίμασα στη Χρυσή Αμμουδιά της Θάσου με ενθουσίασαν! Ρώτησα για τη συνταγή και ευχαρίστως να σας τη δώσω.
Η συνταγή για εσάς.
Κεφτεδάκια λαχανικών
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 πιπεριά πράσινη
1 κόκκινη Φλωρίνης
1 κολοκυθάκι
2 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μελιτζάνα
1 αβγό
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Όλα τα υλικά μας στον τρίφτη ψιλοκομμένα. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ζυμώνουμε με όση φρυγανιά χρειαστεί.
Ξεκούραση στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε πανάροντας με τριμμένη φρυγανιά.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα. Εύκολα, γρήγορα και προπάντων υγιεινά.
Σερβίρουμε με τζατζίκι σπιτικό πάντα.