Ένα γλυκό που αρέσει πολύ και γεννά νοσταλγικές αναμνήσεις. Γίνεται εύκολα και είναι μια δροσερή πολίτικη κρέμα καμένη, από τον πάτο του καζανιού, όπως μαρτυρά και το όνομά της.
Πάντως το καζάν ντιπί είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το γιορτινό σας τραπέζι. Φροντίστε να κάνετε διπλή δόση γιατί κανείς δεν θα σταθεί στο ένα γλυκό…
Καζάν Ντιπί
Από τη βραβευμένη Νανά Γκαμπούρα, cheffe εστιατόριο «Η κουζίνα της μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης
Υλικά για ένα ταψί
2 λίτρα πρόβειο ή αγελαδινό φρέσκο γάλα
160 γρ. νισεστέ
320 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
120 γρ. άχνη
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο από το γάλα και το νισεστέ και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά.
Στην κατσαρόλα με το γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να βράσει.
Μόλις πάρει δύο βράσεις ρίχνουμε το μείγμα με το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά να δέσει η κρέμα μας.
Προσθέτουμε τις βανιλίνες και ανακατεύουμε, αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ., ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και σιγά σιγά απλώνουμε όλη την κρέμα μας.
Ανάβουμε το μάτι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5- 7 λεπτά.
Όταν βγάλει καφέ φυσαλίδα είναι έτοιμο.
Αλλιώς βυθίζουμε ένα κουτάλι για να δούμε αν έλιωσε η καραμέλα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
Ξεφορμάρουμε και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.