Καριόκες νηστίσιμες – Γλυκό που πάντα θα σε συνοδεύει!

Καριόκες νηστίσιμες
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Επειδή και η νηστεία θέλει το γλυκάκι της, να μία ωραία πρόταση για αυτή την περίοδο και όχι μόνο.

Ένα γλυκό απίθανο που πάντα σε βγάζει ασπροπρόσωπη όταν κάποιος έρθει ξαφνικά επίσκεψη ή σε γιορτές ή σε διάφορες εκδηλώσεις.

Καριόκες νηστίσιμες 4

Καριόκες νηστίσιμες

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

250 ml νερό

250 γρ. ζάχαρη

4 κ.σ. κακάο

1/2 κ.γ. κανέλα

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας

250 γρ. καρύδια ψιλοτριμμένα

250 γρ. φρυγανιά τριμμένη

500 γρ. κουβερτούρα για την επικάλυψη

Καριόκες νηστίσιμες 3

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ, ίσα ίσα να ζεσταθούν και να λιώσουν η ζάχαρη και το κακάο.

Σε ένα μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα ρίχνουμε μέσα στη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε.

Αφού κρυώσει το μείγμα που έχουμε στο κατσαρολάκι, το ρίχνουμε και αυτό μέσα στα καρύδια με τη φρυγανιά.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.

Καριόκες νηστίσιμες 1

Μετά βάζουμε το μείγμα σε 2 λαδόκολλες και τα κάνουμε ρολά, δίνοντας το σχήμα της καριόκας.

Καριόκες νηστίσιμες 2

Τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για 2 ώρες περίπου. Λίγο πριν τα βγάλουμε από την κατάψυξη, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα.

Τα τοποθετούμε σε μία σχάρα ή πάνω σε μία λαδόκολλα για να στερεοποιηθούν λίγο.

Μόλις είναι έτοιμα τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή τα βάζουμε σε χαρτάκια μίας χρήσεως.

Καλή απόλαυση και καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 24 Απριλίου 2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 24 Απριλίου 2021