Καραβιδομακαρονάδα της Ύδρας – Νηστίσιμη και νόστιμη

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Στο σπίτι φίλης μου στην Ύδρα με θέα το απόλυτο γαλάζιο ετοιμάσαμε καραβιδομακαρονάδα που μας ξετρέλανε. Μια αυθεντική συνταγή που γίνεται γρήγορα και απλά χωρίς δυσκολία.

Η Ύδρα φημίζεται για αυτό το υπέροχο φως της που έχει συγκινήσει καλλιτέχνες από τα πέρατα του κόσμου που έγιναν μόνιμοι κάτοικοι του νησιού. Η αρχιτεκτονική του μοναδική και βέβαια όλες οι διαδρομές στο νησί γίνονται με τα άλογα και τα γαιδουράκια ή με βάρκες.

Ύδρα 2
Ύδρα

Το Πάσχα διατηρούν όλα τα ήθη και τα έθιμα και είναι ένας απίθανος προορισμός για να φύγετε μακριά από κάθε τι που σας αγχώνει.

Μust τα αμυγδαλωτά του νησιού που πρέπει να δοκιμάσετε.

Καραβιδομακαρονάδα

Από την Χριστιάννα Μαυρίδη

Υλικά

8 μεγάλες καραβίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες

500 γρ. λιγκουίνι

3 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μπλέντερ

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

1 σφηνάκι ούζο ή ένα ποτήρι κρασί ασύρτικο

Για το φινίρισμα

Μαιντανό ψιλοκομμένο

Κυβάκια ντομάτας

Καραβιδομακαρονάδα της Ύδρας 2Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τις καραβίδες και τις κρατάμε ολόκληρες γιατί γίνονται πιο νόστιμες.

Αν θέλουμε καθαρίζουμε μερικές και αφήνουμε κάποιες για ντεκόρ. Πάντα καθαρίζουμε και πετάμε το εντεράκι που βρίσκεται στην πλάτη τους.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και σε 2 λεπτά προσθέτουμε τις καραβίδες για να πάρουν άρωμα και γεύσεις.

Σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε για 8 λεπτά αφού πάρουν μια βράση γυρίζοντας τις καραβίδες με λαβίδα.

Αφαιρούμε σε μια πιατέλα τις καραβίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και μόλις βράσουν ώστε να είναι al dente, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Βάζουμε τα λιγκουίνι στη σάλτσα ντομάτα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντάς τα με λαβίδα για να πάει η σάλτσα παντού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό ζωμό από αυτό που βράσαμε τα λιγκουίνι.

Στο τέλος προσθέτουμε τις καραβίδες. Ανακατεύουμε με τη λαβίδα και πασπαλίζουμε με φρέσκα πιπέρια.

Σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας πάνω από τα λιγκουίνι τις καραβίδες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ολόγυρα ρίχνουμε και καρεδάκια ντομάτας.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Κυριακή 14-03-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 14 Μαρτίου 2021