Σήμερα θα σας παρουσιάσω τα γνωστά σουηδικά τσουρεκάκια βουτύρου, Κανελμπούλαρ.
Αφράτα και λαχταριστά, το τέλειο συνοδευτικό για το καφεδάκι μας και όχι μόνο αυτό, ένα ελκυστικό εδεσματάκι για κάθε ώρα και περίσταση.
Δοκιμάστε τα, θα τα αγαπήσετε τόσο πολύ!
Κανελμπούλαρ σουηδικά τσουρεκάκια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 κιλό γάλα
400 γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
4 αυγά
250 γρ αγελαδινό βούτυρο
1.250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. σταφίδες
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τις δύο μαγιές, τα τέσσερα αυγά, το βούτυρο και το αλεύρι. Κάνουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, ζυμώνουμε και ρίχνουμε και τις σταφίδες.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά ανοίγουμε το ζυμαράκι μας ίσα με ένα μεγάλο πιάτο.
Περνάμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας σε λωρίδες και μετά το στρίβουμε σε κόμπο.
Περνάμε με αυγό και ψήνουμε.
Καλή σας επιτυχία!