Καλαμάρια γεμιστά – Η θαλασσινή αύρα στην κουζίνα μας!

Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Καλημέρα σας αγαπητές μου φίλες και φίλοι. Το καλοκαιράκι έχει μπει πλέον για τα καλά και ήδη μας χαμογελάει, η θάλασσα και τα δροσερά μπανάκια μας περιμένουν.

Πάμε όμως να δώσουμε και την ανάλογη θαλασσινή αύρα και στην κουζίνα μας με ένα άκρως απολαυστικό φαγητό, που μυρίζει Ελλάδα!

Η συνταγή για εσάς:

Καλαμάρια γεμιστά 1

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Για τη συνταγή μας, θα χρειαστούμε:

5 μεγάλα καλαμάρια ή θράψαλα

150 γρ. ρύζι γλασέ

1 ξερό κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμύδια

1 μικρή κόκκινη πιπεριά

1 μικρή πράσινη πιπεριά

1 κύβο λαχανικών

Λίγο ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο

1 φρέσκο λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Κόκκινο πιπέρι

Κύμινο

Ρίγανη

Κάρυ

1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

Αφού καθαρίσουμε τα καλαμάρια, θα ψιλοκόψουμε τα πλοκάμια από τα 2 καλαμάρια και τα υπόλοιπα τρία απλά θα τα ψήσουμε.

Καλαμάρια γεμιστά 3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι θα σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο, θα ρίξουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, τις πιπεριές, τον κύβο λαχανικών για 2 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο σφηνάκι μας.

Κατόπιν θα βάλουμε το ρύζι, όλα τα μπαχαρικά, το λεμόνι και θα προσθέσουμε ένα ποτήρι νερό και όλα αυτά για άλλα 5 λεπτά.

Καλαμάρια γεμιστά 2

Στη συνέχεια γεμίζουμε τα 5 καλαμαράκια μας, όχι όμως μέχρι πάνω, αλλά τα 2/3 και κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα, για να μην μας βγει η γέμιση.

Καλαμάρια γεμιστά 4

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς σκεπασμένα και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.

Καλαμάρια γεμιστά 5

Έτσι έχουμε έτοιμο το μεζεδάκι μας και απολαμβάνουμε ένα θεσπέσιο πιάτο.

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΓαύρος φούρνου με αμπελόφυλλα – Ένας τσιπουρομεζές για λίγους!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων Σαββάτου – Κυριακής 19 – 20 Ιουνίου 2021