Ένα λαχταριστό πιάτο -ή μεζές, όπως το βλέπει ο καθένας- που θα σας ξετρελάνει φέρνοντας θαλασσινή αύρα στην κουζίνα σας.
Η συνταγή εύκολη και γρήγορη, ξεφεύγοντας από τη στερεότυπη γέμιση με ρύζι που οι περισσότεροι ίσως γνωρίζετε.
Είπαμε, η κουζίνα θέλει και φαντασία!
Καλαμαράκια γεμιστά
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια
200 γραμμάρια φέτα τυρί
μαϊντανό
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια μας. Κόβουμε τα πλοκάμια τους σε ψιλά κομματάκια.
Σε ένα μπολ τρίβουμε το τυρί και ρίχνουμε τα πλοκάμια με ρίγανη και μαϊντανό.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το υλικό και βάζουμε μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετούμε στο ταψί με λίγο ελαιόλαδο (αλάτι καθόλου). Τα βάζουμε στο φούρνο σε 200 βαθμούς για 10 λεπτά με λαδόκολλα επάνω και άλλα 10 λεπτά αφότου τα βγάλουμε.
Αυτό ήταν όλο!
Ένας σπέσιαλ μεζές για το τσιπουράκι σας. Συνοδεύεται εάν θέλουμε με ριζότο ή πατάτες τηγανητές.
Καλή όρεξη!