Η τούρτα της Ελένης – Από την Ελένη Μπρούφα

Από την Ελένη Μπρούφα

Τη συγκεκριμένη  τούρτα την ονόμασα «τούρτα της Ελένης». Την έφτιαξα για τα γενέθλιά μου και γι αυτό της έδωσα και αυτή την ονομασία. Φυσικά θα μοιραστώ τη συνταγή της μαζί σας.

Όσο για τη διακόσμηση, ο καθένας σας μπορεί να την κάνει και να  βάλει επάνω ό,τι του αρέσει.

Η συνταγή δική σας.

Η τούρτα της Ελένης

Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

Για το πατεσπάνι:

4 αυγά

1 ½  κούπα αλεύρι

1 κούπα ζάχαρη

1 μπέικιν

 4-5 κ.σ. νερό

Για το σιρόπι:

2 κούπες νερό

 1 ½  κούπα ζάχαρη

Εγώ πρόσθεσα στο σιρόπι και λίγο λικέρ πορτοκάλι. Δίνει άλλη γεύση και άρωμα. Δεν είναι όμως απαραίτητο.

Για την κρέμα:

1 ½  με 2 λίτρα φρέσκο γάλα

1 φάκελο σαντιγύ σοκολάτας

1 φάκελο κρέμα για μιλφέιγ

1 φακελάκι τρούφα σοκολάτα

 

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
  2. Όση ώρα ψήνεται το παντεσπάνι, ετοιμάζουμε το σιρόπι και τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο για να σταθούν.
  3. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το χωρίζουμε στη μέση σε δύο μέρη.
  4. Σιροπιάζουμε το πρώτο μέρος και στρώνουμε την κρέμα μιλφέιγ προσεκτικά για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  5. Τοποθετούμε και το 2ο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.
  6. Το πάνω μέρος και το γύρω, τα καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτα.
  7. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια και από γύρω με την τρούφα σοκολάτα και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Καλή σας επιτυχία!!