Η χώρα του εγκλήματος – Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Το τραγικό γεγονός της ληστείας και ειδεχθούς δολοφονίας της νεαρής μητέρας στην περιοχή των Γλυκών Νερών συντάραξε το πανελλήνιο και απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι η δύσμοιρη αυτή χώρα έχει μετατραπεί σε άντρο των κάθε μορφής κακοποιών όλων των φυλών της γης. Η εισβολή της συμμορίας, που μιλούσε «σπαστά» ελληνικά, στο σπίτι της άμοιρης οικογένειας κατέδειξε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες είμαστε όμηροι των εισαγομένων και μη εγκληματιών.

Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Η Ελλάδα μετατρέπεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια σε χώρα υψηλού κινδύνου, όπου ανθεί το έγκλημα και η κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελούμε τον «παράδεισο» του εγκλήματος και μπορούμε κάλλιστα να συγκριθούμε με χώρες όπως η Κολομβία, η Βενεζουέλα, το Μεξικό, η Νότιος Αφρική, η Παπούα Νέα Γουινέα και άλλα «υπέροχα κράτη», όπου οι κάτοικοι τους βιώνουν καθημερινά τον τρόμο.

      Το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν αποτελεί μια σπάνια εξαίρεση, αλλά αντίθετα μια συνηθισμένη εγκληματική πράξη που εντάσσεται σε μια ατέλειωτη σειρά εγκληματικών ενεργειών, οι περισσότερες των οποίων μένουν ανεξιχνίαστες. Όποιος κακοποιός επιθυμεί μπορεί να έλθει σε αυτή την χώρα να σκοτώσει, να βιάσει, να ληστέψει και να τρομοκρατήσει. Οι πιθανότητες σύλληψής του περιορισμένες και η τελική του απόδοση στην δικαιοσύνη προβληματική.

Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και εάν συλληφθεί, δικαστεί και τιμωρηθεί, η ποινή του θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, και η σύντομη διαβίωσή του στις ελληνικές φυλακές τόσο άνετη και ευχάριστη ώστε μόλις αποφυλακιστεί να ξαναρχίσει ο κάθε κακοποιός το «θεάρεστο έργο του». Βέβαια πολλοί με την πρώτη έξοδο ή άδεια από τις φυλακές μπορούν να εξαφανιστούν και το «σύστημα» να τους αναζητεί ματαίως μέσω του «ελληνικού ερυθρού σταυρού» ή του Silver Alert. Η όλη κατάσταση είναι κωμικοτραγική και καταδεικνύει το έσχατο επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει το κράτος και η κοινωνία.

Στη χώρα μας ολόκληρες περιοχές είναι ουσιαστικά απαγορευμένες για την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών. Το κέντρο της Αθήνας, ολόκληρες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αποτελούν γκέτο του εγκλήματος. Περισσότερο ασφάλεια αισθάνεται κάποιος όταν κυκλοφορεί στην λωρίδα της Γάζας, στη Συρία και στη Λιβύη παρά σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας. Το τραγικότερο είναι ότι αυτά τα εδαφικά διαμερίσματα ανομίας πληθαίνουν και εξαπλώνονται ραγδαία. Οι κυβερνώντες αντί να επιλύσουν το τεράστιο αυτό ζήτημα, που τείνει να διαλύσει την κοινωνία μας, προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και ότι όλα βαίνουν καλώς.

Η ανασφάλεια στην χώρα μας θα εντείνεται συνεχώς όσο θα υφίσταται ένας μη αποτρεπτικός ποινικός κώδικας, όσο δεν θα υπάρχει επαρκή αστυνόμευση και όσο η ελληνική κοινωνία επιδεικνύει ανοχή σε κάθε κακούργο. Η ελληνική κοινή γνώμη, που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ, αναθεματίζει την αστυνομική βία και περιβάλλει με στοργή κάθε παραβατικό και θύτη. Με αυτή την νοοτροπία, καλλιεργημένη ή μη, δεν υπάρχει κανένα μέλλον για αυτόν τον λαό. Θα ζει μέσα στον φόβο και τον τρόμο περιμένοντας πότε θα έλθει η σειρά του να τον ληστέψουν, να τον τραυματίσουν ή να τον σκοτώσουν.

Η βία νομοτελειακά θα αυξηθεί ανεξέλεγκτα με την κατακόρυφη αύξηση των παρανόμων μεταναστών που κατακλύζουν την χώρα και θα παραμείνουν για πάντα σε αυτήν ως νέοι πολίτες-κατακτητές. Αυτές οι πολυάνθρωπες μάζες όχι μόνο δεν επιθυμούν να αφομοιωθούν και να ενστερνιστούν τις αξίες του Ελληνισμού, αλλά επιδιώκουν να επιβάλουν τους δικούς τους αξιακούς κανόνες. Αυτό θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη βία και εγκληματικότητα καθόσον στο ελληνικό κράτος θα διαβιούν πολλές διαφορετικές φυλετικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές ομάδες, που δεν θα έχουν κανένα κοινό στοιχείο και θα επιδιώκουν η μία να επιβληθεί της άλλης.

Το έγκλημα στο Γλυκά Νερά, όπως και η δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ, η Υπόθεση Μαρφίν και τόσες άλλες στοιχειώνουν το ελληνικό κράτος. Η τιμή της αστυνομίας και η αξιοπιστία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του εγκλήματος θα αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον. Εάν οι υποθέσεις αυτές μείνουν ανεξιχνίαστες θα δημιουργήσει στους πολίτες ένα αίσθημα πλήρους ανασφάλειας. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.

Προηγούμενο άρθροΛιμνοθάλασσα Αλυκής Κίτρους: Κραυγή προστασίας για ένα «σιωπηλό» οικοσύστημα
Επόμενο άρθροΒραζιλία: Αναστέλλεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για την COVID-19 στις έγκυες