Η χαμένη δωρεά του ιδρύματος «Νιάρχος» κι ο Πολάκης – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ακούστε μια ιστορία πολιτικής ανικανότητας  και κάντε τις κρίσεις μόνοι σας.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Από τα μέσα του 2017, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του ν’ αναλάβει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση μιας σειράς έργων υποδομής με σκοπό την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα. Περισσότερα από 300 εκ. ευρώ!

Μεταξύ άλλων, σημαντικό ποσό θα κατευθυνόταν στην αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα κρατικά νοσοκομεία, που ευθύνονται για τον θάνατο τουλάχιστον 1.600 ανθρώπων και δεκάδων χιλιάδων νοσηλειών ετησίως.

Μάλιστα, την τυπική έναρξη υλοποίησης των δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σηματοδότησε κι η υπογραφή συμφωνίας του με την Πολιτεία, στις 21 Μαρτίου 2018, όπου η κυβέρνηση ανέλαβε να καταθέσει σχέδια  υλοποίησης και αξιοποίησης της δωρεάς.

Τότε, ο πολύς Πολάκης έκανε το «βαρύ πεπόνι» κι έδωσε ακόμη και ταξικό πρόσημο στην δωρεά. Είχε πει ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες, δωρεές πρέπει να γίνονται από εκπροσώπους της αστικής τάξης», προσθέτοντας ότι  «πρέπει όσοι κερδίζουν να επιστρέφουν χρήματα στη χώρα μας»!

Από τότε και μετά το υπουργείο του Πολάκη δεν έκανε το παραμικρό. Βλέπετε, ολημερίς κι ολονυκτίς ο περί ου ο λόγος υπουργός έχει σοβαρές υποχρεώσεις στο διαδίκτυο! Να περιφέρεται στο facebook, να υβρίζει και να λοιδορεί πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης.

Αποτέλεσμα; Πριν λίγες ημέρες το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη δωρεά του!!!

Οι δε ασθενείς των νοσοκομείων, συνεχίζουν να  «πρωταγωνιστούν» στο θρίλερ των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Τι κατάφεραν η κυβέρνηση της Αριστεράς κι ο Πολάκης;

Απέτυχαν να παρουσιάσουν μια πρόταση στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μέσω της οποίας  θα έσωζαν τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων. Κατάφεραν να χάνονται χρήματα λόγω της πρωτοφανούς αδιαφορίας και  ανικανότητάς τους…

Θέλετε και τη συνέχεια;

Η κυβέρνηση κι ο Πολάκης, αντί να θλίβονται και να ντρέπονται για την ακύρωση αυτής της σημαντικής (και σε ύψος ποσού και σε σημασία) δωρεάς, χαιρέτιζαν από χθες τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εφαρμογή Υγιεινής των Χεριών, (5 Μαΐου) για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων!!!

Είναι γνωστό ότι αυτή η κυβέρνηση στερείται τσίπας. Μα, τόσο πολύ;  Μα και στις δωρεές που σώζουν ζωές;

Είναι γνωστό ότι οι κυβερνώντες έχουν ανίατο βαθμό αλλεργίας σε οτιδήποτε αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε είχαν καταψηφίσει ω αντιπολίτευση κι εναντιωθεί στο έργο της παραλιακής, που συμπεριλαμβάνει τη νέα Εθνική Βιβλιοθήκη, τη νέα Λυρική και τον περιβάλλοντα χώρο,  λέγοντας, εκτός των άλλων, την γνωστή Αριστερή κουταμάρα

ότι τα χρήματα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προέρχονταν από offshore εταιρείες που κάνουν ξέπλυμα!!!

Αναρωτιέμαι πόσο ακόμη αυτή η κοινωνία θα παρακολουθεί απαθής λες κι είναι λοβοτομημένη. Πόσο θ’ αντιμετωπίζει τα πάντα λες κι είναι ένας τρίλεπτος λόξιγκας;

Με πονάνε οι σκέψεις και τα γεγονότα…