Γλυκό με μπανάνα καρυδάτο – Ένα γλυκό μούρλια

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ένα πανεύκολο γλυκάκι, που φτιάχνουμε με καστανή ζάχαρη, καρύδια και τις μπανάνες που έχουν ωριμάσει και δεν θέλουμε να πετάξουμε.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φουντούκια ή ακόμα αμύγδαλα και αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο.

 Το σίγουρο είναι ότι το γλυκό μας θα αρέσει πολύ.

Γλυκό με μπανάνα καρυδάτο 1

Γλυκό με μπανάνα καρυδάτο

Από τη Μαρίνα Κουτσοπουλου, cheffe εστιατόριο Porto, Γαλαξίδι

Υλικά για 4 άτομα

3 ώριμες μπανάνες

200 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής ή για όλες τις χρήσεις,  κοσκινισμένο

100 γρ. καστανή ζάχαρη

80 γρ. βούτυρο

2 αυγά

120 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα

1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

1 κ.γ. μαγιά χημική

1 πρέζα αλάτι

Γλυκό με μπανάνα καρυδάτο 2

Τρόπος παρασκευής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με τα αυγά χτυπώντας δυνατά με το σύρμα.

Πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στο μπολ.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι, τη μαγιά, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα  τους ξηρούς καρπούς.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ ή σε ένα ταψί που το βουτυρώνουμε αν χρειάζεται ή χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.

Γλυκό με μπανάνα καρυδάτο 3

Bγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε καλά να κρυώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 1 Ιουλίου 2025