Σήμερα αγαπημένοι φίλοι μου θα φτιάξουμε ένα εξαιρετικό και σπάνιο γλυκό. Το γλυκό της υπομονής θα έλεγα. Από τις ανθισμένες ακακίες, τώρα που είναι η εποχή τους, μαζεύουμε τα άνθη πρωινή ώρα για να κρατήσουν το άρωμά τους.
Αφαιρούμε τα κλαδιά έπειτα η πιο δύσκολη διαδικασία να αφαιρέσουμε τους μίσχους για να μείνουν μόνο τα πέταλά τους (εδώ θέλει υπομονή και πολλές ώρες).
Τα ζυγίσουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε πετσέτα .
Γλυκό με άνθη ακακίας
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα.
Υλικά:
120 γραμμάρια άνθη
240 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια νερό
1 κουταλιά μέλι
Μισό χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα άνθη με ζάχαρη και τα αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον.
Έπειτα ξεκινάμε το βράσιμο.
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και μόλις ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε τα υλικά του μπολ.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε 20 λεπτά.
Βράζουμε αλλά 5 λεπτά ρίχνοντας το μέλι και τον χυμό.
Αποθήκευση σε αποστειρωμένα βάζα.
Παράλληλα έκανα και λικέρ με ανθούς ακακίας.
Από την Ημαθία με αγάπη για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας του Έμβολος.