Αφού ο χειμώνας καλά κρατάει, θα σας δείξω μία υπέροχη συνταγή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για ορεκτικό ή ακόμα και για κυρίως πιάτο.
Για ελάτε να βάλουμε ποδιά και να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να μπούμε στην κουζίνα και να δημιουργήσουμε παρεούλα.
Ένα θεϊκό πιάτο, που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Ένα πιάτο γιορτινό, Κυριακάτικο και όχι μόνο.
Γεμιστές πατάτες φούρνου με κασέρι και κρέμα γάλακτος
Από την Ελένη Σιδηροπούλου περίφημη μαγείρισσα
Υλικά που θα χρειαστούμε για τις πατάτες:
4 μεγάλες πατάτες
λίγο ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
λίγο φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Αφού πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις κόβουμε στη μέση, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά.
Στη συνέχεια βγάζουμε το εσωτερικό από τις πατάτες και τις βάζουμε στο ραβδομπλέντερ.
Τώρα για το εσωτερικό μείγμα της πατάτας θα χρειαστούμε:
Το εσωτερικό από τις ψημένες πατάτες (τις οποίες τις βγάζουμε με ένα κουτάλι)
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τρίμματα από διάφορα κασέρια
100 γρ. γαλοπούλα
50 γρ. βούτυρο
λίγο φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Αφού πολτοποιήσουμε το εσωτερικό από τις πατάτες, θα ρίξουμε την κρέμα γάλακτος, τα κασέρια, τη γαλοπούλα, το πιπέρι και το βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και με αυτό το μείγμα, γεμίζουμε τις άδειες πατάτες.
Στο τέλος προσθέτουμε από επάνω και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο.
Ψήνουμε τις πατάτες για άλλα, 15 με 20 λεπτά περίπου στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Απολαμβάνουμε ένα ορεκτικό, που θα μας μαγέψει.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.