Γεμιστά με μανιτάρια – Νηστίσιμα και γευστικά!

Γεμιστά με μανιτάρια
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Αφού διανύουμε περίοδο νηστείας, να μια υπέροχη ιδέα για νόστιμα γεμιστά.

Η μοναδική γεύση του μανιταριού προσδίδει την αίσθηση του κρέατος, δημιουργώντας ένα χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο!

Η συνταγή για εσάς:

Γεμιστά με μανιτάρια 1

Γεμιστά με μανιτάρια

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

10 πράσινες πιπεριές

2 κόκκινες πιπεριές

2 πατάτες για έξτρα γεύση

Υλικά για την γέμιση μας:

500 γρ. ρύζι γλασέ

1 κύβο λαχανικών

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

λίγο κάρυ

1 κ.γ. κύμινο

λίγο άνηθο

1/3 της κούπας μαϊντανό

λίγο δυόσμο

2 κρεμμύδια μεγάλα

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 κολοκυθάκι

200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια manitaria kexagias

2 ώριμες ντομάτες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

μπόλικο ελαιόλαδο

Γεμιστά με μανιτάρια 3

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση μας, βάζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Έπειτα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το πλυμένο ρύζι μας, τα χτυπημένα υλικά μας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τον κύβο λαχανικών, το κύμινο, το κάρυ και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.

Γεμιστά με μανιτάρια 2

Γεμίζουμε τα λαχανικά μας και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγη φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας.

Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς κελσίου. Και απολαμβάνουμε!

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΕγνατία Οδός – Κόμβος Κουλούρας: Στις φλόγες τυλίχθηκε φορτηγό – βίντεο – φωτό
Επόμενο άρθροΓαρίδες φούρνου παναρισμένες με corn flaces – Το πρώτο μεζεδάκι!