Γεμιστά με κιμά, με φρέσκα λαχανικά του μπαξέ μας!

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Ένα διαχρονικό φαγητό που πάντα θυμάμαι τη μάνα μου που το έφτιαχνε -η αλήθεια είναι “ορφανά” χωρίς κιμά, δύσκολα χρόνια αλλά καλύτερα τότε- στον ξυλοφουρνο κάθε Πέμπτη που φούρνιζε το ψωμί. Περίμενα πότε θα βγούνε, με φρέσκο ψωμί και τυρί, ήταν η μεγαλύτερη απόλαυση των παιδικών μου χρόνων.

Σήμερα που μάζεψα φρέσκες πιπεριές και μυρωδάτες ντομάτες από τον κήπο μας στο Νεοχώρι, είπα να φτιάξω τα αγαπημένα μας γεμιστά με κιμά..

Γεμιστά με κιμά

από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

Πιπεριές για γέμισμα

Ντομάτες

Μπορούμε να γεμίσουμε κολοκυθάκια και μελιτζάνες, όπως και κολοκυθοανθούς στην προκειμένη περίπτωση.

Λίγες πατατούλες προαιρετικά

Για τη γέμιση:

Μπόλικο κρεμμύδι σε τετραγωνάκια

Μελιτζάνες, κολοκυθάκια επίσης σε τετραγωνάκια

Τριμμένη ντομάτα

Μαϊντανό και δυόσμο αρκετά

½ κιλό κιμά περίπου

1 φλ. του καφέ ρύζι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά και συνεχίζουμε να προσθέτουμε με σειρά το κρεμμύδι, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ντομάτα, μαϊντανό, δυόσμο και αφού πάρουν βράση σβήνουμε και ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.

Αφού αλατίσουμε τα γεμιστά μας (πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια), γεμίζουμε με το κουτάλι, σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και τα βάζουμε στο ταψί με σειρά.

Προσθέτουμε αν θέλουμε πατάτες σε κυδωνάτο μέγεθος, λίγο νεράκι χλιαρό να μισοσκεπαστούν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 45 λεπτά

Σερβίρουμε συνήθως με σπιτικό τζατζίκι ή φέτα τυράκι.

Καλή σας όρεξη και όμορφο καλοκαίρι!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 02-07-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2022