Γεμιστά καλαμάρια με ρύζι στην χύτρα

Γεμιστά καλαμάρια με ρύζι στην χύτρα

Γεμιστά καλαμάρια με ρύζι στην χύτρα

Υλικά:

anna-katachana-katahana
Από την Άννα Καταχανά – Α’ ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη

5 μεσαία καλαμάρια ολόκληρα καθαρισμένα

5 μεσαίες πατάτες

5 οδοντογλυφίδες

Λάδι

gemista-kalamarakia-1Για την γέμιση:

1 ποτ ρύζι

1 κ.σ αλάτι

1 κ.γ πιπέρι

Μαϊντανός

Λάδι (τόσο που να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού)

1 κρεμμύδι ξερό

1 ποτ νερό

 

Εκτέλεση:

 Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.

   gemista-kalamarakia-2

 Γεμίζουμε τα καλαμάρια με την γέμιση, κλείνουμε το άνοιγμα με τις οδοντογλυφίδες και τα τρυπάμε σε όλες τις πλευρές για να μπει ζουμάκι και να μην σκάσουν αλλά χωρίς να τα καταστρέψουμε. Προσοχή αφήνουμε λίγο κενό μέσα στο καλαμάρι.

Τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες στον πάτο της χύτρας, τα καλαμάρια, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι και νερό που να καλύπτει λίγο τα καλαμάρια μας. Εάν μας περισσέψει γέμιση την  ρίχνουμε μέσα στην χύτρα.

gemista-kalamarakia-3  Μόλις αρχίζει να βράζει τοποθετούμε το καπάκι της χύτρας και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Καλή επιτυχία.