Γαριδομακαρονάδα βήμα – βήμα

Γαριδομακαρονάδα

Anna Katahana
Γράφει η ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη Άννα Καταχανά

 

Από την ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη Άννα Καταχανά

Γαριδομακαρονάδα Shrimp SpaghettiΥλικά:

½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες

1 πακέτο μακαρόνια

1 κ.σ λάδι ή βούτυρο (για τα μακαρόνια)

1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο

1 ποτ νερό (για την σάλτσα)

½ ποτ λάδι (για την σάλτσα)

1 ποτ σάλτσα

Αλάτι, Πιπέρι Κόκκινο καυτερό, Πάπρικα, Ρίγανη

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες μέχρι να μαλακώσουν και μετά τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Γαριδομακαρονάδα 2Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, την ρίγανη και την σάλτσα. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλκοόλ και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Γαριδομακαρονάδα 3Τέλος προσθέτουμε τις βρασμένες γαρίδες και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει περίπου 10-15 λεπτά.

Γαριδομακαρονάδα 41ος τρόπος:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και λίγο πριν τα κατεβάσουμε προσθέτουμε το λάδι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα.

2ος Τρόπος:

Εάν τα προτιμάτε, μπορείτε να τα μαγειρέψετε με βούτυρο. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και τα μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε καλά και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.

Μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ρίχνουμε την σάλτσα μας και τα ανακατεύουμε καλά.

Τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή όρεξη.

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτική πίτσα – Από την Ελένη Μπρούφα
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2020