Κάποτε στην Ερμούπολη της Σύρου βρέθηκα σε μια ψαροταβέρνα που φημιζόταν για την γαριδομακαρονάδα αλλά και την αστακομακαρονάδα της. Φάγαμε την πρώτη και ενθουσιάστηκαμε. Τότε ρώτησα τον μάγειρα για το μυστικό της επιτυχίας και μου είπε: “Στα απλά υλικά υπάρχει η νοστιμιά” και μου εξήγησε τον τρόπο παρασκευής.
Έκτοτε ακολουθώ τις συμβουλές του.
Γαριδομακαρονάδα Αιγαίου.
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1/2 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
αλάτι
ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 πάκο μακαρόνια της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα με αλάτι βράζουμε 3 λεπτά τις γαρίδες ξαφρίζοντας.
Αφαιρούμε τις γαρίδες και ρίχνουμε τα μακαρόνια να βράσουν κανονικά.
Παράλληλα στο τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και με ζωμό από την κατσαρόλα αραιώνουμε τη σάλτσα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι να πάρει βράση μαζί και αλάτι.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και στην κατσαρόλα ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού τα μακαρόνια, τις γαρίδες και μια κουταλιά βούτυρο.
Μια βράση 2 – 3 λεπτά και ..καλή μας όρεξη!
Μπορούμε να σερβίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο και μαϊντανό για ντεκόρ.