Γαλλικές αυθεντικές κρέπες με φράουλα και μπανάνα. Τέλειες!!!

Γαλλικές αυθεντικές κρέπες με φράουλα και μπανάνα. Τέλειες!!!
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Φτιάξτε για όλους όσους αγαπάτε Γαλλικές αυθεντικές κρέπες με φράουλα και μπανάνα. Θα τις απολαύσουν μικροί και μεγάλη θα σας ζητήσουν να ξανά επαναλάβετε  την γλυκιά και απολαυστική αυτή δημιουργία.

Η συνταγή δική σας…

Γαλλικές αυθεντικές κρέπες με φράουλα και μπανάνα 3Από την Φωτεινή Κασσαβέτη εξέχουσα βοτανολόγο και υπέροχη μαγείρισσα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

Μισό λίτρο γάλα

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

30 ml ελαιόλαδο

50 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

4 μπανάνες σε φέτες

16 φράουλες στα δύο

30 γρ. ζάχαρη

Χυμός από ½ λεμόνι

Χυμό από ένα πορτοκάλι

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι

1 κ.σ. νερό

Γαλλικές αυθεντικές κρέπες με φράουλα και μπανάνα ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

150 γρ. κρέμα σαντιγί

Σάλτσα σοκολάτας

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΠΑ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε κατά σειρά, το κοσκινισμένο αλεύρι  τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και τέλος το αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.

Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε λίγο χυλό, τόσο όσο να καλυφθεί το κάτω μέρος του τηγανιού, περιστρέφοντας το με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί όλο το τηγάνι.

Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και ψήνουμε την κρέπα για ένα λεπτό και προσεκτικά την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

Αφού ψηθεί την βάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες.

Γαλλικές αυθεντικές κρέπες με φράουλα και μπανάνα 2ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Βάζουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες λεμονιού και το νερό και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν καραμέλα.

Προσθέτουμε τις φέτες της μπανάνας, το χυμό του πορτοκαλιού, το χυμό του λεμονιού και λίγες σταγόνες λικέρ.

Αφήνουμε τους χυμούς στην φωτιά μέχρι να συμπυκνωθούν.

Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε και τις φράουλες για 1 λεπτό.

Ανοίγουμε την κρέπα και προσθέτουμε την γέμιση.

Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με την σαντιγί και την σάλτσα σοκολάτας.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Δευτέρα 29-06-2020
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2020