Φτιάξτε για όλους όσους αγαπάτε Γαλλικές αυθεντικές κρέπες με φράουλα και μπανάνα. Θα τις απολαύσουν μικροί και μεγάλη θα σας ζητήσουν να ξανά επαναλάβετε την γλυκιά και απολαυστική αυτή δημιουργία.
Η συνταγή δική σας…
Από την Φωτεινή Κασσαβέτη εξέχουσα βοτανολόγο και υπέροχη μαγείρισσα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
Μισό λίτρο γάλα
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
30 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
4 μπανάνες σε φέτες
16 φράουλες στα δύο
30 γρ. ζάχαρη
Χυμός από ½ λεμόνι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
1 κ.σ. νερό
150 γρ. κρέμα σαντιγί
Σάλτσα σοκολάτας
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΠΑ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε κατά σειρά, το κοσκινισμένο αλεύρι τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και τέλος το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε λίγο χυλό, τόσο όσο να καλυφθεί το κάτω μέρος του τηγανιού, περιστρέφοντας το με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί όλο το τηγάνι.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και ψήνουμε την κρέπα για ένα λεπτό και προσεκτικά την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Αφού ψηθεί την βάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες.
Βάζουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες λεμονιού και το νερό και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν καραμέλα.
Προσθέτουμε τις φέτες της μπανάνας, το χυμό του πορτοκαλιού, το χυμό του λεμονιού και λίγες σταγόνες λικέρ.
Αφήνουμε τους χυμούς στην φωτιά μέχρι να συμπυκνωθούν.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε και τις φράουλες για 1 λεπτό.
Ανοίγουμε την κρέπα και προσθέτουμε την γέμιση.
Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με την σαντιγί και την σάλτσα σοκολάτας.