Ένα πολύ νόστιμο φαγάκι που αρέσει σε όλους και γίνεται εύκολα. Αν θέλετε την πιο confort εκδοχή του, τότε το συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές, μακαρόνια ή πουρέ.
Ένα δροσερό μοσχοφίλερο ή ένα αγιωργήτικο «δένουν» αρμονικά.
Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και αρωματικά
από τη Νατάσα Χατζηαρβανίτη
Υλικά για 4 άτομα
Για τους κεφτέδες
- 500 γρ. κιμά μοσχάρι, δύο φορές περασμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.κ κύμινο
- 1κ.κ πάπρικα
- ¼ κ.κ. μαύρο πιπέρι
- ¼ κ.κ. αλάτι
- 2 αυγά
Για τη σάλτσα
- 1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες, κονκασέ
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.κ. κύμινο
- 1 κ.κ. πάπρικα καπνιστή
- 1 πρέζα τζίντζερ, σε σκόνη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
- ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για το φινίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο το μαϊντανό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ή ζωμό.
- Παράλληλα σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε τον κιμά για μερικά λεπτά.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας και τα σιγοβράσουν σε σκεπασμένο τηγάνι για 20 λεπτά.
- Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
- Σε πυρίμαχο ταψί βάζουμε τα κεφτεδάκια μαζί με τη σάλτσα.
- Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.. Πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και επιλεκτικά και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μικρά μυστικά
Αν έχετε χρόνο μπορείτε να ζυμώσετε τον κιμά και να το αφήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-4 ώρες, να αναδυθούν τα αρώματα.