Ένα διαφορετικό τυροπιτάκι νόστιμο και γίνεται πολύ εύκολα.
Αρέσει πολύ και εμείς στη Μύκονο το φτιάξαμε με το δικό τους τοπικό τυρί το ξινοτύρι.
Εσείς μπορείτε να επιλέξετε ανθότυρο, φέτα ή και αγαπημένα κίτρινα τυριά.
Ακόμα μπορείτε να απολαύσετε τις φλογέρες τηγανητές ή ψητές στο φούρνο.
Μπορείτε ακόμα να περιλούσετε τις φλογέρες με ένα αρωματικό θυμαρίσιο μέλι, κανέλα ή διαφορετικά σουσάμια.
Η επιλογή δική σας.
Φλογερές με τυρί
Από την Ειρήνη Ζουγανέλη, περίφημη μαγείρισσα Μύκονος
Υλικά
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. ξινοτύρι Μυκόνου
Τρόπος παρασκευής
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας πάνω σε ξύλινη επιφάνεια και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 20Χ10 εκ.
Κόβουμε το ξινότυρο σε μπαστουνάκια.
Παίρνουμε ένα φυλλαράκι και στη μέση βάζουμε το ξινοτύρι.
Κλείνουμε τις άκρες του φύλλου δεξιά και αριστερά και διπλώνουμε σαν φλογέρα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υλικά που διαθέτουμε.
Τηγανίζουμε σε μεγάλο τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα, γυρίζοντας με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές.
Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις φλογέρες σκέτες ή τις περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι ή μαύρο σουσάμι.