Φλογέρες με κρέμα λεμονιού και μέλι – Γλυκό που ξετρελαίνει…

Αυτές οι φλογέρες με το τόσο ελαφρύ άρωμα λεμονιού και δροσιάς σίγουρα θα σας κατακτήσουν. Τις δοκίμασα στην Κάρυστο όταν ετοιμάζαμε με το Επιμελητήριο Εύβοιας το βιβλίο «Γαστρονομικός χάρτης της Εύβοιας και της Σκύρου» αφού η Άννα Γάσπαρη που τις ετοίμασε επάξια είχε βραβευτεί στο διαγωνισμό του Επιμελητηρίου για το «Ευβοιώτικο Πιάτο»

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ένα γλυκάκι για όλες τις εποχές του χρόνου που αφήνει μια επίγευση θαυμάσια που θα αναζητάτε για καιρό.

Μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας κρεμώδες τυρί όπως το τσαλαφούτι Ευρυτανίας, το ανεβατό Γρεβενών ή το κατίκι Δομοκού.

Το μέλι κισούρι, το μέλι πορφυράς ερείκης δένει αρμονικά αφού η περιοχή φημίζεται για το εξαιρετικό μέλι της.

Η Άννα δίπλα στις φλογέρες έβαλε σύκα Κύμης περασμένα από κρασί. Μπορείτε ακόμα να πασπαλίσετε τις φλογέρες σας με αμύγδαλα… το ποίημα…

Η συνταγή δική σας.

Φλογέρες με κρέμα λεμονιού και μέλι 1

Φλογέρες με κρέμα λεμονιού και μέλι

Από την ΄Αννα Γάσπαρη, Κάρυστος

Υλικά για 24 φλογέρες

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γρ. μυζήθρα ανάλατη

120 ml φρέσκο γάλα

50 γρ. ζάχαρη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το τηγάνισμα

Σπορέλαιο

Για το πασπάλισμα

Μέλι θυμαρίσιο Καρύστου

Κανέλα

Τρόπος παρασκευής

Φλογέρες με κρέμα λεμονιού και μέλι 2Σε ένα μπολ λιώνουμε καλά την μυζήθρα, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.

Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση, κατά μήκος.

Σε κάθε φυλλαράκι βάζουμε στη μία άκρη 1 κουταλιά της σούπας γέμιση, τυλίγουμε τη μισή λωρίδα, διπλώνοντας τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.

Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο και αφού πάρουν οι φλογέρες μας ωραίο χρώμα τις αφαιρούμε με την λαβίδα.

Τις αφήνουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

Αμέσως μετά σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Τέλος περιλούζουμε τις φλογέρες με το αρωματικό μας μέλι.

Σερβίρουμε με σύκα, φρούτα ξερά ή αμύγδαλα.

Eξώφυλλο Ελληνικό

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2024