Φέτα τυλιγμένη σε φύλλο με μέλι – Μια γεύση της παρέας

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται πανεύκολα και είναι της παρέας. Κυριολεκτικά με το τίποτα … δίνουμε στο τραπέζι μας μια ιδιαίτερη πινελιά διανθίζοντας τις υπόλοιπες γεύσεις που ετοιμάσαμε για πρωινό ή γεύμα.

Μπορούμε μαζί με τη φέτα αν θέλουμε έξτρα γεύση να βάλουμε και λίγο καπνιστό τυρί τριμμένο. Η ποιότητα της φέτας είναι καθοριστική της γεύσης, όπως και αυτή του μελιού. Καλύτερα είναι να προτιμήσετε μαλακή φέτα και ένα ωραίο θυμαρίσιο μέλι.

Φέτα τυλιγμένη σε φύλλο με μέλι 1

Φέτα τυλιγμένη σε φύλλο με μέλι

Από τη Βάσω Κατσαρού Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

 Υλικά

1 φύλλο κρούστας

1 μερίδα τυρί φέτα ΠΟΠ, μαλακή

Μέλι ελάτου ή ερείκης ή θυμαρίσιο

2  ½ κ.σ. μαύρο και λευκό σουσάμι

Για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο

Φέτα τυλιγμένη σε φύλλο με μέλι 2

Τρόπος παρασκευής:

Ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε μέσα τη φέτα και την τυλίγουμε σε σχήμα πακέτου.

Την τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας με λαβίδα και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Την βγάζουμε και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, να κρατήσει το ελαιόλαδο.

Φέτα τυλιγμένη σε φύλλο με μέλι 3

Σερβίρουμε τη φέτα περιλούζοντάς την με το μέλι και την πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 17 Μαρτίου 2025