Το κορυφαίο ελληνικό τυρί ξακουστό και στο εξωτερικό και περιζήτητο είναι σίγουρα η φέτα που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα και είναι ΠΟΠ.
Συνηθίζεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας να διανθίζουν με ποιοτική φέτα τις σαλάτες, τα λαδερά πιάτα αλλά και την κάνουν σαγανάκι τυλιγμένη μέσα σε φύλλο κρούστας ή φύλλο κανταϊφιού για να μην λιώσει, στο τηγάνι ή στο φούρνο.
Αρμονικός συνδυασμός είναι και το μέλι αλλά και το σουσάμι ή το μαυροκούκι.
Στο πανέμορφο Γαλαξίδι, τη ναυτική πολιτειούλα, την απολαύσαμε στην ξακουστή ταβέρνα του «Μπεμπέλη»
Φέτα ΠΟΠ σε φύλλο με μέλι και σουσάμι
Από την ξακουστή ταβέρνα του «Μπεμπέλη» Γαλαξίδι
Υλικά
200 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ
2 φύλλα κρούστας
1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ξύδι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Τρόπος Παρασκευής
Κόβουμε το τυρί φέτα σε 2 κομμάτια, βάρους 100 γρ. το καθένα και πάχους τουλάχιστον 1 εκατοστού.
Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας τα 2 φύλλα κρούστας.
Βάζουμε στη μέση κάθε φύλλου ένα κομμάτι τυρί.
Τυλίγουμε σαν ένα φάκελο και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το μέλι και 2 κ.σ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε, ανακατεύοντας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το φάκελο μέχρι να αρχίσουν τα φύλλα να ροδίζουν και με λαβίδα τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε τα κομμάτια από τη φωτιά και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ ελαιόλαδο.
Βάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με το νερόμελο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Αν δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε μπορούμε να τα βάλουμε σε ταψί με απορροφητικό χαρτί και να τα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε στην πιατέλα στη μέση.