Φασόλια μαυρομάτικα με σάλτσα μαϊντανού – Νόστιμη και πλούσια σαλάτα superfood

Φασόλια μαυρομάτικα με σάλτσα μαϊντανού
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια νόστιμη και πλούσια σαλάτα superfood. Ξεχειλίζει χρώματα, αρώματα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και δυνατές πρωτεΐνες… Είναι τόσο χορταστική και γίνεται πανεύκολα. Η σάλτσα μαϊντανού μπορεί να συνοδεύσει και άλλες σαλάτες ή κοτόπουλο ψητό και ότι άλλο «τραβά η όρεξή μας»… Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για 2 ημέρες σε κλειστό γυάλινο δοχείο.

Στη Μύκονο καλλιεργείται γηγενής ποικιλία φασολιών που είναι τα καφεμάτικα, δηλαδή το μάτι τους έχει χρώμα καφέ αντί των συνηθισμένων που έχουν χρώμα μαύρο.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος στο ψυγείο 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Φασόλια μαυρομάτικα με σάλτσα μαϊντανού υλικά
Τα βασικά συστατικά της σαλάτας μας.

Φασόλια μαυρομάτικα με σάλτσα μαϊντανού

 Aπό την  Eιρήνη Ζουγανέλη, περίφημη μαγείρισσα Μύκονος  

Φασόλια μαυρομάτικα με σάλτσα μαϊντανού 4

Υλικά για 2 άτομα

1 φλιτζάνι φασολάκια μαυρομάτικα

10 ντοματάκια, σε φέτες

1 αγγούρι, σε φέτες

1 κ.σ. ελίτσες, χωρίς το κουκούτσι σε φέτες

10 σπυριά κάπαρης

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Σάλτσα μαϊντανού

3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μισό αβοκάντο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό από μισό λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Φασόλια μαυρομάτικα με σάλτσα μαϊντανού Η ταλαντούχα μαγείρισσα Ειρήνη Ζουγανέλη
Η ταλαντούχα μαγείρισσα Ειρήνη Ζουγανέλη, μας υποδέχεται στην κουζίνα της.

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και τα φασόλια.

Βράζουμε τα φασόλια σε μέχρι να μαλακώσουν,  χωρίς να λιώσουν για 25 λεπτά, εξαρτάται και από την ποιότητα των φασολιών.

Τα βάζουμε στη σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αγγούρι, τις ελίτσες, την κάπαρη, το κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα πιπέρια και ανακατεύουμε καλά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μαϊντανού.

Στο μπλέντερ βάζουμε τον μαϊντανό, το αβοκάντο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα.

Περιχύνουμε τη σαλάτα φασολιών με τη σάλτσα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε δροσίζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη για 30 λεπτά.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Μπουζουκερί, ξετσιπωσιά & Κολωνάκι αγάπη μου… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος