Εργολάβοι, αμυγδαλωτά γλυκά με τρία μόνο υλικά!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Την γλυκιά μου καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες της αγαπημένης μας μαγειρικής στήλης. Σήμερα που δεν έχω και πολύ χρόνο -καταλαβαίνετε, οικογενειακές υποχρεώσεις- λέω να φτιάξουμε στο πι και φι ένα από τα πιο κλασικά γλυκά. Τους γνωστούς σε όλους μας «εργολάβους». Αμυγδαλωτή, βελουδένια και όσο χρειάζεται γλυκιά γεύση, αλλά το σπουδαιότερο γρήγορη και εύκολη υπόθεση, αφού χρειαζόμαστε μόλις τρία υλικά!  

Εργολάβοι 1

Εργολάβοι

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

300 γρ. άσπρα αμύγδαλα ωμά

3 ασπράδια αυγών

250 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι (κρατάμε κάποια για τη διακόσμηση πάνω). Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια σε ένα μπωλ και τα αναμιγνύουμε.

Εργολάβοι 2Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε ροδέλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Εργολάβοι 3

Δοκιμάστε τα αξίζει πραγματικά.

Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος!

Προηγούμενο άρθροΔ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας: Διακοπή νερού σήμερα στο Καλοχώρι
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου 2022