Την γλυκιά μου καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες της αγαπημένης μας μαγειρικής στήλης. Σήμερα που δεν έχω και πολύ χρόνο -καταλαβαίνετε, οικογενειακές υποχρεώσεις- λέω να φτιάξουμε στο πι και φι ένα από τα πιο κλασικά γλυκά. Τους γνωστούς σε όλους μας «εργολάβους». Αμυγδαλωτή, βελουδένια και όσο χρειάζεται γλυκιά γεύση, αλλά το σπουδαιότερο γρήγορη και εύκολη υπόθεση, αφού χρειαζόμαστε μόλις τρία υλικά!
Εργολάβοι
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
300 γρ. άσπρα αμύγδαλα ωμά
3 ασπράδια αυγών
250 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι (κρατάμε κάποια για τη διακόσμηση πάνω). Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια σε ένα μπωλ και τα αναμιγνύουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε ροδέλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Δοκιμάστε τα αξίζει πραγματικά.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος!